Загроза вторгнення Білорусі: у Латвії відкликали з відпусток усіх прикордонників

Читать на русском
Лише за добу на кордоні Латвії та Білорусі зафіксували близько 100 спроб незаконного перетину.
фото: LETA

У вівторок, 15 серпня, Державна прикордонна служба Латвії повідомила про введення мобілізації своїх співробітників з метою посилення контролю на ділянці кордону з Білоруссю.

Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

Як розповіли у відомстві, рішення щодо мобілізації прикордонників було прийнято через зростання гібридної загрози на латвійсько-білоруському державному кордоні. Там за минулу добу було виявлено 96 спроб незаконного перетину кордону.

При цьому, латвійські прикордонники зауважили, що незвичний потік мігрантів викликаний також посиленою залученістю білоруської влади.

«Наразі припиняється надання щорічних відпусток посадовим особам Держприкордонслужби та відкликаються з них посадові особи, які перебувають у щорічній відпустці», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього прикордонники звернулися за додатковою підтримкою до Національних збройних сил та Державної поліції країни.

Як відомо, через штучно створену міграційну кризу на кордонах Білорусі з ЄС, Латвія в серпні 2021 року ввела режим надзвичайної ситуації в кількох районах і з того часу продовжувала його дію.

Нагадаємо, у квітні цього року Латвія розпочала другий етап будівництва паркану вздовж кордону з Білоруссю довжиною 63,9 км.

Раніше повідомлялося, що Литва планує закрити два із шести прикордонних пунктів пропуску з Білоруссю з метою зменшення ризику провокацій та загроз на кордоні.

Також Польща посилить захист Сувальського коридору і збільшить кількість військових біля кордону з Білоруссю.

А напередодні Кабінет Міністрів Латвії оголосив про шестимісячний посилений режим щодо охорони кордону з Білоруссю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: