ОПУ заблокував виїзд за кордон нардепам та чиновникам – ЗМІ

Читать на русском
Нардепам та чиновникам за розпорядженням з Офісу президента заблокували виїзд з України. Відповідні органи перевіряють документи про відрядження.
Фото: Держприкордонслужба

Офіс президента України заблокував виїзд за кордон народним депутатам та чиновникам. Законодавство щодо виїзду у відрядження доопрацьовуватимуть.

Про це з посиланням на джерело в ОПУ повідомляє «Українська правда».

Виїзд чиновників за кордон: кому тепер заборонено залишати Україну та які є виняткиНові правила виїзду чиновників за кордон під час воєнного стану – на інфографіці. Тепер виїзд дозволено лише у відрядження або з однієї з трьох поважних причин.

«Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратити зв'язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі. Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються. Зараз буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж», – розповів співрозмовник видання.

У Державній прикордонній службі УП відповіли, що прикордонний контроль «проходить відповідно до норм чинного законодавства».

Нагадаємо, на початку року Кабмін уже заборонив чиновникам виїжджати з країни під час війни без поважних причин. Докладніше про нові правила можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

Однак днями стався новий скандал: з'ясувалося, що нардеп від «Слуги народу» Юрій Арістов у липні відпочивав разом із родиною на Мальдівах. Проти депутата порушили кримінальну справу, він готується здати мандат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: