У Держприкордонслужбі розповіли, скільком громадянам щодня відмовляють у виїзді з країни

Читать на русском
В ДПСУ повідомили, що далеко не завжди мова йде про ухилянтів, які намагаються незаконно залишити територію України. Більше того, тенденція свідчить про те, що кількість таких громадян поступово зменшується.
Фото: Укрінформ

Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що щодня прикордонники відмовляють у виїзді понад одній сотні громадян України.

Про це він розповів 3 квітня у ефірі національного телемарафону.

Система «Шлях»: скільки дозволів на виїзд за кордон видали чоловікам за рікЗа рік через систему Шлях було видано 1,27 мільйонів дозволів на виїзд за кордон. Із них лише 170 тисяч стосувалися гуманітарних місій.

За його словами, відмови пов'язані з тим, що ці громадяни не мають належних документів для виїзду за кордон.

«Щодня ми відмовляємо у виїзді близько 130-150 осіб, які не підпадають під правила перетину кордону. Це по всій довжині державного кордону, де функціонують пункти пропуску», – повідомив Демченко.

Він також зазначив, що далеко не завжди мова йде про ухилянтів, які намагаються незаконно залишити територію України. Більше того, тенденція свідчить про те, що кількість таких громадян поступово зменшується.

«На початку дії воєнного стану ми фіксували 60-70 таких людей за добу, зараз – це близько 20 осіб», – розповів Демченко.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Федір Вениславський заявив, що поки що немає жодних планів щодо пом'якшення умов виїзду чоловіків за кордон.

Крім того, він повідомив, що у Верховній раді готують законопроєкт щодо створення так званого «реєстру ухилянтів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: