У ДПСУ розповіли, як буде посилено контроль за виїздом чоловіків із країни

Читать на русском
Між прикордонниками та Міноборони йде робота з інформаційного обміну між базами даних, щоб запобігти спробам незаконного перетину кордону за підробленими документами.
Фото: Укрінформ

Державна прикордонна служба та Міноборони працюють над обміном інформації щодо військовозобов'язаних осіб, щоб запобігти виїзду з країни за підробленими документами.

Про це «Українській правді» розповів речник ДПСУ Андрій Демченко.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

За словами Демченка, йдеться про інформаційний обмін між базами даних: прикордонники, перевіряючи в пунктах пропуску документи для виїзду точно знатимуть, чи видавались вони людині в конкретному ТЦК.

«Зараз для перевірки документів відбується взаємодія з конкретними ТЦК, які видавали відповідні документи (в телефонному режимі), в подальшому це можна буде робити практично в режимі онлайн через інформаційний обмін. Зараз тестується програмне забезпечення, а також обговорюються критерії допуску представників ТЦК до бази даних ДПСУ і навпаки. Можу наголосити, що це не об’єднання і не систематизація. Це – інформаційний обмін відносно конкретних осіб. В першу чергу йдеться про осіб чоловічої статі, які підлягають військовому обов’язку. Практично, коли ця система буде налагоджена, при оформленні особи в пунктах пропуску в прикордонному відношенні інспектори ДПСУ відразу будуть бачити, чи дійсно ТЦК було видано документи відносно вказаної особи», – розповів Демченко.

Він додав, що з початку повномасштабної війни у пунктах пропуску викрили 6,1 тисяч осіб, які намагалися виїхати з України за підробленими документами.

Нагадаємо, днями для деяких категорій громадян зняли обмеження на перетин кордону.

Раніше глава МВС заявив, що в Україні буде розроблено закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час воєнного стану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: