Арахамія допустив екстрадицію військовозобов'язаних, які виїхали з України незаконно

Читать на русском
Нардеп Давид Арахамія допускає, що військовозобов'язаних, які виїхали з України за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати додому.
Фото: Telegram/Арахамія

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія допустив, що військовозобов'язаних, які виїхали за кордон незаконно – за підробленими довідками про непридатність до служби – можуть екстрадувати до України.

Він сказав про це в ефірі телемарафону.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

За словами народного депутата, на попередній аналіз рішень військово-лікарських комісій піде кілька місяців. І у разі виявлення незаконних рішень відповідальність мають нести дві сторони – чиновник і той, хто його «корумпував».

«Є питання, яким чином притягати (до відповідальності – ред.) людей, які вже виїхали. Тобто купили ці довідки та, використовуючи підроблені документи, виїхали за кордон. До них дотягнутися прямо зараз правоохоронці не мають можливості. Але згідно з чинним Кримінально-процесуальним кодексом, у нас дуже посилився напрямок міжнародно-правової допомоги. Тож фактично у будь-якій країні світу, окрім росії, наші правоохоронні органи можуть прийти та зробити запит на екстрадицію таких людей, привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність», – сказав Арахамія.

❗⚡ Купив інвалідність - відповідай! Знайдуть і тих, хто за кордоном! РНБО вирішило долю ухилянтівТСН

Нагадаємо, 30 серпня відбулося засідання РНБО, на якому було обговорено перевірку всієї системи військово-лікарських комісій. Одне з ухвалених рішень – проведення повної перевірки обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби за час повномасштабної війни.

Раніше глава МВС заявляв, що в Україні буде розроблено закон про покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: