Зеленський збирав РНБО що військових комісій: доручено перевірити всі підозрілі рішення ВЛК

Читать на русском
У середу, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони. Учасники засідання обговорили результати перевірки всієї системи військово-лікарських комісій.
Фото: Офіс президента України

У середу, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

Кабмін спростив процес проходження військової комісії: що відомоКабінет міністрів України на засіданні 25 серпня ухвалив рішення про запровадження електронного документообігу під час проходження військово-лікарських комісій.

Учасники засідання обговорили результати перевірки усієї системи військово-лікарських комісій, а також заслухали доповіді про порушення.

За підсумками засідання було ухвалено низку рішень, головне з яких – проведення повної перевірки обґрунтованості рішень ВВК щодо інвалідності та непридатності до військової служби у період з 24 лютого минулого року, які можуть бути пов'язані з корупційними порушеннями.

«Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, мають зайнятися правоохоронці», – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що влада має намір «зробити висновки» про тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії.

Крім того, були прийняті рішення про завершення процесу повної цифровізації всієї роботи ВВК, а також про перегляд системи визначення придатності до військової служби «з тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань і унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності».

«Кабінету Міністрів доручено забезпечити належний рівень ефективності роботи ВЛК, безбар'єрності всіх складових її роботи та залучення професійних кадрів. Правоохоронці продовжать перевірку системи ВЛК та її очищення від тих, хто використовує свої посади проти безпеки та обороноздатності нашої держави», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, після перевірок ТЦК президенту Володимиру Зеленському на засіданні РНБО доповіли про виявлені випадки корупції. Він наказав звільнити всіх обласних військкомів.

Раніше Зеленський заявив, що військові просили його посилити мобілізацію. Але, за словами глави держави, рішення щодо цього прийматиметься після кадрових перестановок у військкоматах.

Варто зазначити, що нещодавно міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що територіальні центри комплектації та соціальної підтримки до середини осені матимуть доступ до низки державних реєстрів, що дозволить оптимізувати роботу військкоматів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: