Польща вироблятиме комплектуючі для F-16

Читать на русском
Польща організує виробництво комплектуючих для американських винищувачів F-16, які незабаром отримає Україна.
фото Вікіпедія

Польща готується налагодити виробництво більшості комплектуючих для винищувачів F-16.

Про це повідомив директор заводу PZL Mielec Януш Закрецький у коментарі агентству PAP у середу, 30 серпня.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Зрештою PZL Mielec вироблятиме від 70 до 80% конструкції корпусу F-16», – заявив він.

За словами Закрецького, підприємство має намір реалізувати цей план до кінця наступного року.

«Виробництво конструкцій F-16 Block 70/72 (найновіша модифікація винищувача, – ред.) на підприємстві PZL Mielec здійснюється у комплексно модернізованому цеху загальною площею 14 тис. кв. м. Раніше тут виготовляли військові реактивні літаки», – зазначив директор заводу.

Винищувач F-16 версії Block 70/72 вийшов у серію лише у січні цього року. Його особливістю є оснащення бортовою станцією радіолокації APG-83 (SABR) далекого виявлення з активними фазованими гратами, бортовим комплексом РЕБ, підвісними контейнерами цілевказівки AN/AAQ-33 Sniper і т.д.

Нагадаємо, вже три країни погодилися надати Україні F-16 – Данія, Нідерланди та Норвегія. При цьому авіаційна коаліція зараз налічує 14 країн і їхня кількість може ще зрости.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: