До підготовки українських пілотів на F-16 приєднається Португалія

Читать на русском
Португалія також братиме участь у підготовці українських пілотів до управління винищувачами F-16.
president.gov.ua

Португалія підтвердила готовність приєднатися до підготовки українських пілотів та інженерного складу на винищувачах F-16.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після розмови зі своїм португальським колегою Марселу Ребело де Соузою.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За словами Зеленського, президенти обговорили оборонну політику та взаємодію країн у сфері безпеки.

«Сьогодні Португалія підтвердила готовність долучитися до тренування українських пілотів та інженерного складу на літаках F-16. Ми також обговорили можливості для розширення оборонної співпраці, зокрема щодо постачання Україні броньованої медичної техніки й обладнання для розмінування», – сказав президент.

Він наголосив, що це перший візит президента Португалії за 25 років. Зеленський поінформував колегу про ситуацію на полі бою, а також про оборонні потреби України.

Нагадаємо, Нідерланди 20 серпня оголосили, що готові відправити нашій країні до 42 винищувачів. У Данії заявили про готовність передати Україні 19 літаків.

Водночас у серпні стартувала підготовка українських пілотів на F-16. Навчання українських пілотів проходять у Британії, Нідерландах, Данії, Румунії та Швеції.

«Слово і діло» докладно писало, що відомо про навчання пілотів та постачання літаків F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: