Міністр оборони розповів, коли Україна зможе отримати перші винищувачі F-16

Читать на русском
Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 не раніше, ніж через 6-7 місяців. Все залежить від терміну навчання українських спеціалістів.
Фото EPA

Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 не раніше, ніж через 6-7 місяців. Все залежить від терміну навчання українських спеціалістів.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

Міністр наголосив, що сам винищувач є лише платформою, тому слід говорити й про передачу озброєння – ракет, снарядів та бомб. Окрім того, міністр зазначив, що навчання на літаках мають пройти не лише пілоти, а й інженери, техніки та інші люди, які планують операції. Йдеться про декілька сотень людей для перших літаків. Відтак перші F-16 Україна зможе отримати не раніше ніж через 6-7 місяців.

«Я думаю, що 6-7 місяців – це мінімальний термін, який треба свідомо оцінювати. Але якщо він буде трошки більший - не розчаровуватись, тому що наші пілоти продемонстрували свою спроможність бути готовими через 6 місяців», – заявив він.

Раніше повідомляли, що завдяки винищувачам F-16 Україна може отримати таку необхідну перевагу у повітрі. Це, своєю чергою, наблизить українських військових до переваги на землі, тим самим змінюючи перебіг подій війни.

Варто додати, що американські винищувачі F-16 вже сідали в Україні, коли наша країна приймала Євро-2012. Проте все ж таки нашу інфраструктуру потрібно підготувати перед прийомом довгоочікуваних літаків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: