Румунія подвоїть обсяг транзиту українського зерна через свою територію

Читать на русском
Уряд Румунії планує вдвічі збільшити пропускну спроможність своїх маршрутів для транзиту зерна з України. Очікується, що транзит вдасться подвоїти завдяки оптимізації роботи логістичних шляхів.
Фото: Міністерство транспорту та інфраструктури Румунії

Уряд Румунії планує вдвічі збільшити пропускну спроможність своїх маршрутів для транзиту зерна з України.

Про це заявив міністр транспорту та інфраструктури Румунії Сорін Гріндяну після переговорів із представниками України, США, Європейського Союзу та Республіки Молдова, його цитує Agerpres.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

За словами Гриндяну, зараз через територію Румунії експортується 2 млн тонн зернових щомісяця. Влада країни має намір збільшити цей обсяг до 4 мільйонів тонн.

Очікується, що транзит вдасться подвоїти за рахунок розширення пропускної спроможності логістичних шляхів на території Румунії, зокрема за рахунок оптимізації роботи Сулинського каналу.

«Ми домовилися, що експорт українського зерна має бути прискорений у контексті атак на українські порти Рені та Ізмаїл. Під час цих зустрічей ми наголосили на важливості румунських транспортних маршрутів сушею, залізницею та морськими шляхами, щоб підтримувати безперервний потік експорту та імпорту з України», – сказав Гриндяну.

Нагадаємо, 17 липня у кремлі заявили про вихід із зернової угоди, яка дозволяла безпечно експортувати українське зерно з чорноморських портів. Після цього росіяни почали атакувати порти та ангари із зерном в Україні.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз готовий допомогти Україні експортувати майже всі сільськогосподарські товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: