«Недружній крок»: Шмигаль закликав Польщу скасувати заборону на експорт зерна з України

Читать на русском
За словами прем'єр-міністра, дії Польщі, а також низки інших сусідніх країн можуть сильно вдарити по світовій продовольчій безпеці та економіці України.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розкритикував Польщу за намір продовжити заборону на експорт українського зерна.

Пост, присвячений цій темі, з'явився у Twitter-акаунті глави уряду.

Він зазначив, що рф своїми діями в чорноморській акваторії провокує світову продовольчу кризу. У зв'язку з цим Україна має намір домагатися якнайшвидшого розширення експорту агропродукції через країни ЄС.

«У цей критичний час Польща має намір і надалі блокувати експорт українського зерна до ЄС. Це недружній та популістський крок, який сильно вдарить у світову продовольчу безпеку та економіку України», – написав Шмигаль.

Прем'єр закликав Польщу та інших партнерів забезпечити безперешкодний експорт українського продовольства до Європейського Союзу.

Нагадаємо, вчора п'ять країн ЄС – Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Румунія – схвалили звернення до Єврокомісії із проханням продовжити заборону на експорт з України окремих видів агропродукції до кінця цього року. Наразі заборона діє до 15 вересня.

Разом з тим, ці країни не забороняли транзит продукції і, за даними ЗМІ, Євросоюз уже працює над розширенням сухопутного зернового коридору з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: