Вступ України до НАТО за прискореною процедурою підтримала ще одна країна

Читать на русском
Керівник військового відомства країни наголосив, що як тільки війна завершиться, Україна повинна мати дуже чіткий і швидкий союз із НАТО.
Ілюстративне фотоGetty Images

Болгарія підтримала позицію приєднання України до НАТО за прискореною процедурою. Як відомо, це сталося в процесі підготовки до Вільнюського саміту.

Про це повідомив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев під час спільного брифінгу із українським колегою Олексієм Резніковим.

Які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу20 країн-членів НАТО та Швеція підписали з Україною декларації про підтримку її членства в Альянсі.

«В процесі підготовки до Вільнюського саміту Болгарія підтримала цю пропозицію настільки, наскільки дозволили обставини, тому що вступ до НАТО потребує закінчення бойових дій», - заявив Тодор Тагарев.

Керівник болгарського відомства наголосив, що як тільки війна завершиться, Україна повинна мати дуже чіткий і швидкий союз із НАТО.

«Ми підтримуємо фінальний текст Вільнюського саміту по Україні. І по плану дій, можна сказати, ми перейшли із декількох кроків до одного кроку для України, для приєднання до НАТО», - додав міністр оборони.

Як відомо, напередодні Байден підтримав прискорену процедуру вступу України до НАТО після війни.

Нагадаємо, що вчора, 21 серпня, в Афінах президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: