Білий дім спростував інформацію про вступ України до НАТО в обмін на території

Читать на русском
У Білому домі заперечили розмови про членство України у НАТО в обмін на території. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі.
Фото: mil.in.ua

Інформація щодо можливості надання Україні членства в НАТО в обмін на відмову від частини територій на користь росії є неправдивою.

Про це заявив координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

«Нічого подібного. Це не так», – відповів Кірбі на запитання журналіста щодо дискусій про обмін українських територій на членство в НАТО.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Чиновник зазначив, що позиція влади США полягає в тому, що в перспективі Україна зможе стати членом НАТО, що підтвердило керівництво країн-членів Альянсу під час останнього саміту у Вільнюсі.

«На Вільнюському саміті Альянс підтримав ідею про те, що шлях до членства (України в НАТО – ред.) може бути розроблений. Наразі основна увага зосереджена на допомозі Україні у боротьбі з російською агресією та поверненні територій, які повністю належать Україні. Вони досягають прогресу щодня, і ми продовжуватимемо їх підтримувати», – сказав Кірбі.

Нагадаємо, у Столтенберга припустили, що Україна може вступити до НАТО в обмін на територіальні поступки.

Зеленський і РНБО відреагували на заяву представника НАТО про відмову України від територій.

Пізніше урядовець НАТО назвав помилкою свою заяву про членство України в обмін на території.

Також у МЗС України заявили, що розмови про вступ України до НАТО в обмін на території є неприйнятними.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: