Байден підтримав прискорену процедуру вступу України до НАТО після війни – ЗМІ

Читать на русском
За даними журналістів, американський лідер також хоче, щоб НАТО скасувало План дій щодо членства для України.
Фото: EFE

Президент США Джо Байден виступив за прискорення процедури вступу України до НАТО.

Про це повідомляє портал EFE з посиланням на високопоставленого представника США.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

За даними журналістів, Байден підтримає спрощений процес вступу України, але після закінчення війни з росією.

Крім того, американський лідер хоче, щоб НАТО скасувало План дій щодо членства для України. Це означає, що від української сторони не вимагатимуть доказів щодо проведення необхідних реформ у політичній, військовій та економічній сферах.

Нагадаємо, ще місяць тому Байден заявляв, що Україна, незважаючи на повномасштабне вторгнення росії, має відповідати тим самим стандартам, що й інші претенденти. З цієї причини американська влада не має наміру спрощувати процес вступу до НАТО для України.

Раніше Байден заявив, що союзники по НАТО погодили формулювання щодо інтеграції України з Альянсом, і США із запропонованим формулюванням згодні.

Сьогодні шляхом на саміт Зеленський розкритикував союзників за відсутність конкретики щодо членства України. За словами президента, він отримав сигнали про те, що союзники обговорюють формулювання заяви без України. Більше того, обговорюються формулювання на запрошення, а не за членством України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: