«Позиція НАТО незмінна»: Столтенберг відреагував на слова про членство України в обмін на території

Читать на русском
Україна сама вирішуватиме, коли і на яких умовах вести мирні переговори. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, коментуючи слова глави своєї канцелярії про вступ України в обмін на території.
Фото: Reuters

Україна сама вирішуватиме, коли і на яких умовах вести переговори про завершення війни.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, коментуючи слова глави своєї канцелярії про вступ України до НАТО в обмін на території. Його цитує Reuters.

Чиновник НАТО назвав помилкою свою заяву про членство України в обмін на територіюПредставник НАТО Стіан Єнсен назвав помилковими свої слова щодо можливої здачі Україною своїх територій в обмін на членство в Альянсі. Він зазначив, що не повинен був так говорити.

«Лише українці можуть вирішити, коли є умови для переговорів. І вони самі вирішуватимуть за столом переговорів, яке рішення є прийнятним», – сказав генсек НАТО.

За словами голови організації, головна роль Альянсу полягає у підтримці України.

«Заява Єнсена, і це моє головне повідомлення, яке, по суті, є основним нашим посланням, полягає в тому, що політика НАТО незмінна – ми підтримуватимемо Україну, поки вона не переможе у війні», – наголосив генеральний секретар організації.

Нагадаємо, заява представника НАТО Стіана Єнсена прозвучала 15 серпня. У Міністерстві закордонних справ України одразу повідомили, що розмови про вступ України до НАТО в обмін на території є неприйнятними.

А секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що пропозиція здати територію в обмін на членство в Альянсі є дивним вкидом. Білий дім також відреагував на резонансну заяву Єнсена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: