У Столтенберга припустили, що Україна може вступити до НАТО в обмін на територіальні поступки

Читать на русском
Глава канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен припустив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на відмову від частини своєї території.
Стіан ЄнсенФото: VG

Глава канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен припустив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на відмову від частини своєї території.

Таку заяву представника НАТО цитує портал VG.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Я думаю, що рішення може полягати в тому, щоб Україна відмовилася від території і натомість отримала членство в НАТО», – сказав Єнсен.

Водночас він підкреслив, що це може бути одним із варіантів завершення війни, і що будь-які рішення щодо переговорів та миру має приймати українська влада.

«Я не говорю, що так має бути. Але це може бути можливе рішення. Україна має сама вирішувати, коли і на яких умовах вона хоче вести переговори», – заявив глава канцелярії Столтенберга.

Єнсен також зазначив, що наразі «є значні зрушення у питанні майбутнього членства України в НАТО».

«Росія зазнає величезних військових труднощів, і здається нереальним, що вони можуть захопити нові території. Україні ж вдається поступово повертати свою землю», – сказав Єнсен.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що російська федерація не повинна ставитись до вступу України до НАТО як до загрози. Навпаки, членство в Альянсі гарантує безпеку країни-окупанта.

Також глава держави розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: