Ще одна з країн Європи підписала декларацію про підтримку членства України в НАТО

Читать на русском
Як зазначається, Україна та Греція підтверджують свою відданість зміцненню спільних зусиль на підтримку інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО.
Слово і діло

Сьогодні, 21 серпня, в Афінах президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Про це йдеться у тексті декларації, який опублікувано на сайті Офісу президента.

Як зазначається, Україна та Греція «підтверджують свою відданість зміцненню спільних зусиль на підтримку інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО».

Які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу20 країн-членів НАТО та Швеція підписали з Україною декларації про підтримку її членства в Альянсі.

Грецька влада декларує, що продовжуватиме військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку Україні, а також сприятиме повоєнній відбудові України.

Сторони також констатували, що безпека України є «життєво важливою для стабільності євроатлантичного регіону», й підтримали роль Ради Україна-НАТО як майданчика для розширення співпраці Києва та Брюсселя.

«Грецька Республіка підтримує набуття Україною членства в НАТО, коли члени Альянсу дійдуть згоди та будуть виконані умови, як зазначено в декларації Вільнюського саміту НАТО», - йдеться у документі.

Як уточнив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, Греція стала двадцять четвертою державою-членом Альянсу, з якою Україна формалізувала підтримку свого членства.

«Лишається лише чверть від загальної кількості членів – вісім країн, з якими ми ще не уклади подібні декларації. При цьому більшість з цих країн вже висловили нам підтримку, залишилося це лише викласти на папері», – зазначив він.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ відреагували на нещодавні слова глави канцелярії генсека НАТО про те, що Україна могла б відмовитися від частини своєї території в обмін на членство в Альянсі.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російська федерація не повинна ставитись до вступу України до Альянсу як до загрози. Навпаки, членство в Альянсі гарантує безпеку країни-окупанта.

Як відомо, напередодні Байден підтримав прискорену процедуру вступу України до НАТО після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: