Вступ України до НАТО гарантує безпеку росії – Зеленський

Читать на русском
Російська федерація не повинна ставитись до вступу України до НАТО як до загрози. Навпаки, членство в Альянсі гарантує безпеку країни-окупанта. Про це заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Російська федерація не повинна ставитись до вступу України до НАТО як до загрози. Навпаки, членство в Альянсі гарантує безпеку країни-окупанта.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам із Латинської Америки.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, росія поширює наративи про те, що від НАТО виходить загроза для виправдання колосальних втрат на війні в Україні. Однак, насправді, «країни НАТО не приходять на території інших держав».

«Там, де НАТО – там немає війни. І всі країни вступали до НАТО, бо боялися, що Радянський Союз ногами, руками та спокусою путіна повернеться назад. НАТО для України – це не наступальна місія, ми ніколи не наступали ніколи. Скрізь, де ми наступаємо, там наша територія. Ми відновлюємо її», – сказав Зеленський.

Він додав, що «рф має бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО».

«Саме так – вдячна. Тому що це безпека для росії, що Україна ніколи в майбутньому не прийде на їхню територію», – резюмував президент.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський повідомив, що декларацію про гарантії безпеки для України, ухвалену G7 на саміті НАТО в Литві, підтримали ще 12 держав.

Також глава держави розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: