Розмови про вступ України до НАТО в обмін на території неприйнятні – МЗС

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяву глави канцелярії генсека НАТО про те, що Україна могла б відмовитись від частини своєї території в обмін на членство в Альянсі.
Фото: Shutterstock.com

У Міністерстві закордонних справ відреагували слова глави канцелярії генсека НАТО про те, що Україна могла б відмовитися від частини своєї території в обмін на членство в Альянсі.

Заяву, присвячену цій темі, опублікував речник МЗС Олег Ніколенко у своєму Facebook-акаунті.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Він зазначив, що участь окремих представників НАТО у формуванні подібних наративів «грає на руку росії».

«Розмови про вступ України до НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними. Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку росії», – написав Ніколенко.

Він також повідомив, що МЗС налаштоване на подальшу співпрацю із Секретаріатом НАТО заради якнайшвидшої перемоги України та набуття нею повноправного членства в Альянсі.

Варто зазначити, що глава канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен також сказав, що будь-які рішення щодо переговорів та миру має приймати українська влада і що НАТО бачить «зрушення в питанні майбутнього членства України в НАТО».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російська федерація не повинна ставитись до вступу України до Альянсу як до загрози. Навпаки, членство в Альянсі гарантує безпеку країни-окупанта.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: