У США вважають, що ЗСУ не досягнуть ключової мети контрнаступу – Washington Post

Читать на русском
За оцінками американської розвідки, Україна не зможе досягти міста Мелітополь, щоб розірвати сухопутний коридор росії з окупованим Кримом.
фото: dw.com

Американська розвідка вважає, що Україна не досягне ключової мети контрнаступу – деокупації Мелітополя, незважаючи очікування західних союзників.

Про це повідомляє видання «The Washington Post», із посиланням на співбесідників, ознайомлених з прогнозом американської розвідки.

Як стверджують джерела видання, за оцінками американської розвідки, Україна не зможе досягти окупованого міста Мелітополь. Таким чином, якщо прогноз справдиться, Україна не виконає головну мету наступу – розірвати сухопутний коридор росії з окупованим Кримом.

«Така похмура оцінка ґрунтується на здатності росії захищати окуповану територію за допомогою фаланги мінних полів і окопів, і, ймовірно, спонукатиме Київ і західні столиці звинувачувати один одного в тому, чому наступ, на який було витрачено десятки мільярдів доларів західного озброєння і військової техніки, не досягнув своїх цілей», - йдеться у матеріалі.

Згідно зі словами американських посадовців, українські війська, які просуваються до Мелітополя з села Роботине, розташованого більш ніж з 80 км від міста, залишатимуться за кілька миль від нього. При цьому, Офіс директора Національної розвідки США відмовився від коментарів.

Як зазначається, Україна вирішила зупинити втрати на полі бою і перейти до тактики просування вперед невеликими підрозділами на різних ділянках фронту. Це призвело до того, що влітку Україна досягла лише поступових успіхів на різних ділянках фронту.

Нагадаємо, ЗСУ деокупували населений пункт Урожайне та закріплюються на рубежах.

Раніше в ISW заявили, що прорив оборони росіян поблизу Роботиного Запорізької області має велике тактичне значення для контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: