У росії змінюють тактику інформування про український контрнаступ – ISW

Читать на русском
У росії сегменти провоєнного інформпростору приєдналися до спроб Кремля зобразити український контрнаступ як нібито неуспішний.
Фото: Генштаб ЗСУ

Провійськовий простір росії приєднався до поширення наративів Кремля про нібито «провал» українського контрнаступу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, ро російські «воєнкори» та провійськові блогери дедалі частіше перебільшують втрати, які нібито зазнають Сили оборони України, водночас все менше розповідаючи про проблеми в армії рф.

Крім того, наголошують експерти, російські блогери намагаються представити контрнаступальні операції ЗСУ як начебто серію невдалих атак по всій лінії зіткнення. Як приклад фахівці наводять той факт, що 29 липня російські «воєнкори» розповсюдили відео, на якому нібито видно, як один російський танк розгромив цілу українську роту бронетехніки.

Виявилося, це запис, датований 7 червня, і на ньому видно, як російські артилерійські підрозділи наносять удари по українській колоні.

Експерти вважають, що така маніпуляція вказує на те, що російські джерела навмисно ретранслюють старі кадри, щоб підтримати наратив Кремля.

Фахівці ISW вважають, що Кремль, ймовірно, змінює свою політику щодо висвітлення війни, щоб применшити можливості успішного контрнаступу ЗСУ та позиціонувати себе як ефективного керівника військових дій.

Нагадаємо, західні ЗМІ повідомили, що українські військові розпочали новий етап у контрнаступі і просуваються на півдні.

Також повідомлялося, що ЗСУ змінили тактику контрнаступу, що дозволяє досягти відчутних результатів на полі бою.

Раніше ЗСУ ліквідували на фронті російського пропагандиста Журавльова.

Крім того, у червні російські пропагандисти розповсюджували фейки про бої на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: