У США вважають, що контрнаступ України не досягне ключової мети – WP

Читать на русском
Розвідка США вважає, що Україна не зможе виконати головну мету – розрізання сухопутного мосту росії до Криму в цьому році.
Фото: Генштаб ЗСУ

Розвідувальне співтовариство США вважає, що ЗСУ не зможуть досягти головної мети контрнаступу – окупованого міста Мелітополя Запорізькій області.

Про це повідомляє видання The Washington Post посиланням на власні джерела, що знайомі з прогнозами спецслужб США.

Видання зазначає, що українським військам, ймовірно, не вдасться просунутися безпосередньо до Мелітополя, а зупиняться «десь неподалік».

Скептична оцінка, за словами журналістів, «ґрунтується на вмінні військ рф захищати захоплені території за допомогою мінних полів та траншей».

У матеріалі зазначається, що Мелітополь є критично важливим для контрнаступу України, оскільки він вважається «воротами» до Криму. Місто знаходиться на перетині двох важливих автошляхів і залізничної лінії, які дозволяють росії переміщувати військовий персонал і техніку з півострова на інші окуповані території на півдні України.

У США вважають, що шлях до міста дуже складний, і навіть якщо звільнити ближчі міста, такі як Токмак, буде надзвичайно важко просуватись далі.

Зазначається, що подібні оцінки розвідки вже спричинили звинувачення на адресу Білого дому від конгресменів демократів та республіканців у тому, що адміністрація Байдена не надала Україні потужнішу зброю для досягнення цілей контрнаступу.

Нагадаємо, в ISW заявили, що прорив оборони росіян поблизу Роботиного Запорізької області має велике тактичне значення для контрнаступу ЗСУ.

Також у ВП дали пораду критикам контрнаступу та заявили, що ЗСУ у будь-якому випадку дороблять свою роботу.

Раніше президент Зеленський сказав, що ситуація на фронті є складною, але ініціатива в руках України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: