Зеленський про контрнаступ: складно, але ініціатива в руках України

Читать на русском
Контрнаступ української армії на фронті просувається, хоч і повільно. Помітно дається взнаки нестача зброї.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Контрнаступ української армії на фронті просувається, хоч і повільно. Помітно дається взнаки нестача зброї. Але Україна все одно більш мотивована, ніж росіяни, бо ми виборюємо свою землю.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтервью La Nacion.

Атаки на військово-морські цілі рф є частиною стратегії українського контрнаступу – ISWФахівці ISW вважають, що ЗСУ, ймовірно, змінюють свою тактику та охоплюють більше військових об'єктів ворога.

За його словами, позитивним фактом є те, що українська армія перебуває у фазі наступу, а не відступає.

«Контрнаступ складний. Прогрес, ймовірно, йде повільніше, ніж деякі хочуть чи уявляють. Все це другорядні речі. Бо на одних ділянках фронту є міни, а на інших ділянках інші ускладнення... Але контрнаступ — це наступ армії, а не відхід. І це важливий позитивний момент», – сказав президент.

Він зазначив, що ініціатива перебуває у руках України, але дуже важко боротися так довго.

«Це дуже складно, коли у вас брак певної зброї. Все це дуже складно. Тому що це війна. І я точно знаю, що нам важко, а росіянам ще важче. В очах втома; але в їхніх очах страх, і це дві різні речі. Нам доведеться терпіти. Що я можу сказати? Ми маємо бути терплячими, якщо хочемо перемогти. І ми цього хочемо», – сказав Зеленський.

Президент додав, що Україна звільняє лише свої території. Росіянам є куди повернутися і куди піти, а нам немає «бо це наша єдина земля».

Нагадаємо, радник голови ОПУ Михайло Подоляк прогнозував тривалий контрнаступ ЗСУ. У Міноборони назвали причини, що уповільнюють контрнаступ України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: