ЗСУ змінили тактику контрнаступу, що дозволяє досягти відчутних результатів на полі бою – FT

Читать на русском
Щоб мінімізувати втрати, Україна змінила тактику контрнаступу – замість штурмових дій ставка робиться на масоване використання артилерії.
The New York Times

Українські війська змінили тактику контрнаступу після втрат на його ранній стадії. Зміна бойової доктрини в останні тижні, за словами українських командирів, схоже, дозволяє досягти відчутних результатів на полі бою за «більш прийнятну ціну».

Про це пише Financial Times.

ЗМІ з'ясували, скільки озброєння Україна втратила за перші тижні контрнаступуЗгідно з даними видання, рівень втрат знизився приблизно до десяти відсотків протягом наступних тижнів.

Замість того, щоб прориватися через російські мінні поля, українські сили тепер зосередилися на обстрілі російських оборонних позицій сильним артилерійським вогнем.

Артилеристи, що управляють реактивними системами залпового вогню та гаубицями, деякі з яких споряджені касетними боєприпасами, поставленими США, розчищають шлях для невеликих груп саперів та піхотних підрозділів. Потім уперед просувається піхота.

«Ми завдаємо удару по противнику, потім наступає наша піхота. Ми готуємо умови на місцях, щоби наші війська зазнали мінімальних втрат», – пояснив виданню командир однієї з батарей української артилерійської частини з американськими гаубицями M777.

У зв'язку з цією стратегією західні країни мають побоювання щодо того, що запаси артилерійських снарядів витрачаються занадто швидко, а через занадто повільне просування російські війська встигнуть ще більше окопатися.

Але в короткостроковій перспективі така тактика дозволила скоротити українські втрати – як у живій силі, так і в західній військовій техніці.

Нагадаємо, сьогодні одразу кілька західних ЗМІ написали, що Україна визначила основний напрямок свого контрнаступу і вже почала перекидати туди резерви. Про «погані результати» на фронті напередодні увечері говорив також президент Володимир Зеленський.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков говорив, що контрнаступ ЗСУ йде повільно, але за планом. Уповільнюють його, зокрема, мінні поля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: