Атаки на військово-морські цілі рф є частиною стратегії українського контрнаступу – ISW

Читать на русском
Фахівці ISW вважають, що ЗСУ, ймовірно, змінюють свою тактику та охоплюють більше військових об'єктів ворога.
Фото: wikipedia.org

Удари українських сил по російських військово-морських цілях – це, ймовірно, елемент цілеспрямованої кампанії з перехоплення, спрямованої на створення сприятливих умов для проведення масштабніших контрнаступальних операцій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Так, у ніч з 3 на 4 серпня український морський безпілотник завдав удару по російському десантному кораблю «Оленегорский горняк». У ГУР зазначили, що корабель зазнав значних пошкоджень і, ймовірно, деякий час не буде в строю.

Міноборони Великобританії повідомило, що «Оленегорский горняк» належить Північному флоту рф, але останнім часом переправляв військові та цивільні вантажі між рф та окупованим Кримом у зв'язку з перебоями у роботі Керченського мосту.

Аналітики зазначили, що попередні зусилля ЗСУ з перехоплення були зосереджені переважно на військових об'єктах рф на суші. Але, схоже, зараз українські сили сконцентрувалися і на військово-морських цілях.

Українські офіційні особи неодноразово заявляли про свою прихильність цілеспрямованій кампанії з перехоплення російських військових цілей з метою послабити російську логістику і обороноздатність, щоб створити сприятливі умови для майбутніх українських контрнаступальних дій.

Так, ЗСУ продовжують створювати умови для майбутніх вирішальних операцій за допомогою кампанії з перехоплення, як вони це робили до і під час контрнаступальних операцій в Харківській і Херсонській областях у 2022 році.

«Однак тепер вони завдають ударів набагато глибше в російські тилові райони і охоплюють морські об'єкти», – резюмували експерти ISW.

Нагадаємо, 4 серпня внаслідок нічної атаки в Новоросійську було пошкоджено БДК «Оленьогірський гірник».

Британські розвідники підтвердили значні ушкодження російського корабля «Оленьогірський гірник».

Вночі 5 серпня морський дрон атакував російський танкер SIG у районі Кримського мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: