Прорив оборони росіян поблизу Роботиного має велике тактичне значення – ISW

Читать на русском
Прорив лінії оборони в декількох населених пунктах може надати ЗСУ можливість почати операції в районах за найгустішими мінними полями.
Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ поблизу селища Роботине та Урожайне на південному напрямку, ймовірно, має велике тактичне значення через структуру оборонних рубежів російських загарбників.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти вважають, що триешелонована лінія російської оборони на півдні України складається з першої лінії мінних полів глибиною кілька кілометрів, другої лінії з артилерією, технікою та особовим складом, а також третьої лінії тилових позицій, яка призначена для накопичення та збереження ресурсів.

Прорив лінії оборони в кількох населених пунктах може дозволити українським військам розпочати операції в районах за найгустішими мінними полями, підкреслили фахівці.

«Якщо райони навколо другої російської лінії оборони будуть не надто сильно заміновані, то це, ймовірно, сприятиме більш стрімкому наступу України», – зазначили аналітики.

Нагадаємо, у Міноборони України заявили, що з початку наступальних операцій ЗСУ на сході України російських військових загинуло у вісім разів більше, ніж українських.

Також у Міноборони заявили про успіх ЗСУ в Урожайному.

Раніше в ISW зазначили, що ЗСУ досягли тактично значних успіхів на Запорізькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: