ЗСУ отримали ще 1700 дронів для контрнаступу

Читать на русском
Українським військовим на фронті передали ще 1700 ударних та розвідувальних БПЛА у рамках проекту Армія дронів.
Михайло Федоров/Telegram

Українським захисникам на фронті передали ще 1700 ударних та розвідувальних БПЛА, придбаних у рамках програми «Армія Дронов».

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram 26 липня.

БПЛА для ГУР: фонд Притули оголосив про новий мегазбірСергій Притула оголосив про збір на розвідувальні БПЛА EOS для спецназу ГУР Міноборони. Термін збору – один тиждень.

«Підтримуємо контрнаступ — відправляємо на фронт 1700 безпілотників. Серед них — ударні та розвідувальні коптери. «Пташки» зі штучним інтелектом, який допоможе ефективно розпізнавати, а потім знищувати ворожі цілі. Всі безпілотники придбані в межах державної програми Армія дронів», – написав він.

Як відомо, проект «Армія дронів» заснував Генеральний штаб ЗСУ та Міністерство цифрової трансформації. У рамках цієї програми відбувається системна закупівля дронів та їх передача українським військовим. Також у рамках проекту йде ремонт безпілотників та навчання операторів дронів.

За час проекту було створено перші 11 ударних рот дронів у ЗСУ. Також підготовлено 10 тисяч операторів БПЛА разом із освітніми центрами. Ще 10 тисяч наразі проходять навчання.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль повідомив, скільки виділили грошей для інвестиції в українські БПЛА. Минулого тижня фонд Притули оголосив про новий мегасбір на безпілотники для спецназу ГУР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: