Затримано ще одного агента рф, який збирав дані для удару по Києву

Читать на русском
Житель Одеси приїхав до Києва у пошуках швидкого заробітку. На нього вийшла російська військова розвідка.
фото СБУ

Служба безпеки України затримала російського агента, який допомагав ворогові у підготовці нового ракетного обстрілу столиці.

Про це повідомив пресцентр СБУ у четвер, 17 серпня, у Telegram.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Зловмисник за гроші співпрацював з Головним управлінням Генштабу зс рф, більш відомого як ГРУ.

Слідство встановило, що підозрюваний – 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва у пошуках «швидкого заробітку». На нього вийшла російська військова розвідка.

Шпигун встановлював геолокацію підрозділів Сил оборони на території столичного регіону. Зокрема, йдеться про ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки, а також про електропідстанції у Києві.

Росіяни сподівалися на те, що під час збору розвідданих їх поплічник зможе виявити поблизу енергооб'єктів місця бойового чергування української ППО.

«Розвідувальна інформація була потрібна загарбникам для підготовки нової серії прицільних повітряних ударів росії по Києву та прилеглих населених пунктах», – розповіли в СБУ.

Шпигуна затримали, коли він знімав на відео військову базу ЗСУ та прив'язував її GPS-координати до електронної карти.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за статтею про держзраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали двох пропагандисток росії. Також повідомлялося, що затримано юрисконсульта «Партії Шарія», який виявився російським агентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: