СБУ затримала російського агента у лавах ЗСУ, який шпигував за військовою технікою

Читать на русском
Зловмисник збирав для ФСБ розвідувальні дані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ.
фото: СБУ

Служба безпеки України затримала ще одного російського агента у лавах Збройних сил України, який збирав для ФСБ рф дані про військову техніку.

Про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

«Військова контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію у Житомирській області. У результаті оперативних заходів викрито ще одного російського «крота» у лавах Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зловмисник збирав для ФСБ розвідувальні дані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ.

Також він передавав росіянам локації складів із боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

Крім того, за вказівкою російської спецслужби їх агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних БТР MaxxPro.

Співробітники Служби безпеки затримали російського агента під час збору розвідувальної інформації про українські військові об’єкти.

Згідно з даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України.

Встановлено, що на початку травня цього року чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Для виконання завдань російської спецслужби їх агент об’їжджав різні райони і приховано спостерігав за військовими об’єктами, а також намагався «в темну» використовувати своїх знайомих.

Під час обшуків у фігуранта виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що СБУ затримала агента ФСБ, який готував нові удари росіян по електропідстанціях в 5 областях України.

Напередодні також стало відомо, що контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який збирав розвідувальні дані про аеродроми ЗСУ й персональні дані українських військових льотчиків.

Ще один затриманий зрадник планував зірвати контрудари ЗСУ під Бахмутом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: