Працювали на ФСБ та «Вагнер»: затримано жіноче агентурне угруповання

Читать на русском
Жінки-шпигунки збирали розвіддані про кількість та передислокацію військової техніки Сил оборони на території Донецької області.
фото СБУ

Співробітники Служби безпеки викрили на Донеччині жіночу агентурну мережу, яка працювала на російську ФСБ та «вагнерівців». Жінки збирали дані про переміщення техніки українських військових.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Україна створила мережу агентів усередині росії, які здійснюють диверсії – CNNПредставники розвідки США кажуть, що Україна створила всередині росії мережу агентів, які здійснюють диверсії та атаки безпілотників.

Як повідомляється, російська агентурна мережа працювала на Донеччині. Особливістю ворожої групи було те, що вона складалася лише з місцевих жінок, які підтримали збройну агресію росії проти України.

За даними слідства, всі чотири російські агентки - мешканки Покровського району Донецької області. Їх усіх ще до 24 лютого 2022 року завербували російські спецслужби, і вони чекали на вказівки.

Зрадниці одночасно працювали на ФСБ та приватну військову компанію «Вагнер»: збирали розвіддані про кількість та передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.

Насамперед вони намагалися виявити та «злити» агресору напрями вильотів бойової авіації ЗСУ, у тому числі ударних вертольотів під Авдіївкою. Також їх цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ із прифронтових територій на передову.

«Для збору розвідувальної інформації фігурантки оминали місцевість та приховано робили фотознімки українських об'єктів. Усі отримані відомості передавали двома каналами зв'язку - російському куратору з ФСБ та представнику «вагнерівців», – йдеться в повідомленні.

СБУ затримала трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих. Жінкам повідомили про підозру, їх ув'язнили. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано агента російської ФСБ, який створив агентурну мережу в Херсоні. Також СБУ затримала агентку росії, яка готувала удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: