Шукала ремонтні бази ЗСУ: затримано ще одну шпигунку рф

Читать на русском
Жінка переїхала до Житомирської області з Донецької, збирала дані про місця дислокації ремонтних баз, і мріяла виїхати жити до рф.
фото СБУ

Співробітники СБУ затримали російську агентку, яка шукала дані щодо ремонтних баз українських військових у Житомирській області.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 9 серпня.

Затримано юрисконсульта «Партії Шарія», який виявився російським агентомШпигун передавав росії цілі для повітряних ударів по Одесі, відстежував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО.

Як повідомляється, жінка переїхала до Житомирської області з Донетчини навесні цього року та збирала розвідувальні дані про місця дислокації військових баз ремонту важкого озброєння ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва.

Після переїзду вона сама вийшла на російські спецслужби та запропонувала їм свою допомогу у війні проти України. Для цього стала активною учасницею різноманітних груп у соцмережі «Однокласники», де вона викладала антиукраїнські дописи.

Під час спілкування один із контактерів запропонував жінці негласну співпрацю на користь рф.

Представник російської військової розвідки обіцяв агентці у разі успішного виконання завдань безперешкодно оформити їй російський паспорт та допомогти з переїздом до рф.

«Спочатку шпигунка передавала всю зібрану інформацію ворожій спецслужбі через закриті чати у месенджері. Однак згодом російський куратор перевів свою агентку на спілкування з використанням зашифрованого каналу електронної пошти», - сказано в повідомленні.

СБУ затримала зрадницю за кілька днів до спроби виїзду до росії через треті країни. Під час обшуків виявили у неї мобільні телефони, які використовувалися для комунікації з рф.

Жінка отримала повідомлення про підозру у державній зраді, вона перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила жіночу агентурну мережу. Шпигунки працювали на ФСБ та «Вагнер». Також було затримано шпигунку, яка готувала удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: