Готувала удар по Миколаївщині під час візиту Зеленського: СБУ затримала агентку рф

Читать на русском
Шпигунка напередодні візиту Володимира Зеленського до Миколаївської області збирала розвіддані та передавали їх росіянам.
фото СБУ

Служба безпеки затримала інформатора спецслужб рф, яка напередодні нещодавньої робочої поїздки президента Володимира Зеленського до Миколаївської області збирала розвідувальні дані про запланований візит.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як повідомляється, затримана намагалася встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту Зеленського на території Миколаївської області.

Україна створила мережу агентів усередині росії, які здійснюють диверсії – CNNПредставники розвідки США кажуть, що Україна створила всередині росії мережу агентів, які здійснюють диверсії та атаки безпілотників.

Проте співробітники СБУ спрацювали на випередження: завчасно отримали інформацію про діяльність фігурантки та подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту президента.

Надалі спецслужба продовжила документувати злочинні дії шпигунки, щоб отримати нові дані про її російських «кураторів» та отримані завдання. Це дало змогу встановити, що агентка мала й інші цілі. Зокрема, виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів боєприпасів ЗСУ в районі Очакова.

Війська рф планували використовувати цю інформацію для підготовки нового масованого повітряного удару по Миколаївщині.

Співробітники СБУ затримали шпигунку під час спроби передачі розвідданих загарбникам. Зловмисницею виявилася мешканка Очакова, колишня продавщиця у військовому магазині.

Для збору розвідінформації вона об'їжджала територію району та знімала локацію українських об'єктів.

Затриманій повідомили про підозру, вона під вартою. Зловмисниці загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано агента російської ФСБ, який створив агентурну мережу в Херсоні. Також СБУ затримала юрисконсульта Партії Шарія, який виявився російським агентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: