Затримано юрисконсульта «Партії Шарія», який виявився російським агентом

Читать на русском
Шпигун передавав росії цілі для повітряних ударів по Одесі, відстежував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО.
фото СБУ

Служба безпеки України затримала в Одесі ще одного агента Генштабу ЗС рф (відомого як ГРУ). Зловмисник передавав ворогові розвідувальні дані.

Про це повідомила пресслужба СБУ 3 серпня.

Блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру у держзрадіАнатолій Шарій, за даними СБУ, допомагав росіянам готувати та розповсюджувати постановочні відео з допитами українських полонених.

За даними слідства, зловмисником є приватний юрист, який раніше був помічником-консультантом кількох депутатів із фракції «Партії Шарія» в одній з райрад Одеської області.

«Він передавав агресору цілі для повітряних ударів по місту, відстежував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО, звітував про наслідки «прильотів» ракет та ударів дронами-камікадзе», – йдеться у повідомленні.

У СБУ уточнюють, що після повномасштабного вторгнення росії він разом із дружиною виїхав у тимчасово окупований Сімферополь, де з власної ініціативи звернувся до «військового комісаріату Криму».

«Там одесит був завербований кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру російського гру Григорієм Івановим. Він працював під прикриттям і представився співробітником ФСБ», – наголошується у повідомленні.

Шпигун дав підписку про негласну співпрацю на користь росії, йому дали псевдонім «Diezel».

«Фігурант отримав $500 «авансу» за провадження розвідувально-підривної діяльності проти України. І після цього повернувся до Одеси для збору розвідданих», – додали в СБУ.

Слідчі повідомили агента про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зараз він перебуває під вартою.

Також планується повідомити про підозру у шпигунстві його російського куратора. Крім того, контррозвідка СБУ ідентифікувала дружину зрадника, яка зараз проживає в Санкт-Петербурзі і також співпрацює з російським ГРУ, отримуючи щомісячну «платню».

Нагадаємо, у вересні 2022 року Верховний Суд остаточно заборонив діяльність «Партії Шарія». У липні цього року блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру у держзраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: