СБУ затримала агента рф, який намагався вступити до ЗСУ

Читать на русском
СБУ затримала російського шпигуна, який хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб здавати їхні позиції на передовій.
ssu.gov.ua

СБУ затримала російського шпигуна, який хотів вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб здавати їхні позиції на передовій.

Про це повідомляє пресслужба СБУ на офіційному сайті.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Відомо, що шпигун він мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах. Надалі він планував відбути в один з фронтових районів, щоб здавати окупантам геолокації бойових позицій та переміщення десантно-штурмових підрозділів ЗСУ.

«Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії та затримали на етапі оформлення на військову службу до Сил оборони», – наголошують у дописі.

Зловмисником виявився мешканець Херсона, який на період окупації міста підтримав російських загарбників і сам запропонував їм свою допомогу. За це його призначили «старшим інструктором-кінологом відділу охорони» у складі окупаційної «Голопристанської виправної колонії».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за колабораціонізм. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Минулого місяця на Херсонщині затримали військовослужбовицю, яка «зливала» рф дані про дрони ЗСУ.

Додамо, в Україні станом на початок серпня було ідентифіковано вже понад 232 тисячі воєнних злочинців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: