У Дуди заявили, що найгарячіший етап суперечки Польщі з Україною вже у минулому

Читать на русском
У канцелярії президента Польщі Анджея Дуди побачили покращення відносин з Україною після дипломатичного скандалу, який спалахнув на початку серпня. Таку думку висловив голова канцелярії Павел Шрот.
Фото: PAP

У канцелярії президента Польщі Анджея Дуди побачили покращення відносин з Україною після дипломатичного скандалу, який спалахнув на початку серпня.

Таку думку висловив голова канцелярії Павел Шрот в інтерв'ю Польському радіо.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

За його словами, найгарячіший етап суперечки вже пройдений, а особисте запрошення на переговори в Саудівській Аравії, яке українська сторона направила міністру Марцину Пшидачу, свідчить про позитивну динаміку відносин.

«Думаю, це не єдина суперечність між нами, і в майбутньому вони, звичайно, з'являтимуться. До цього потрібно підходити спокійно, працювати у напрямку їх вирішення, щоб відносини між нашими країнами були хорошими і ставали кращими», – сказав Шрот.

Нагадаємо, напруженість між Україною та Польщею виникла на ґрунті питання про експорт зерна: Польща має намір продовжити ембарго на ввезення українського зерна. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав це недружнім кроком.

А на початку серпня Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Ціхоцького через висловлювання голови канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу. Виклик посла обурив прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Президент Володимир Зеленський прокоментував скандал та зазначив, що важливо не дати політичним моментам зіпсувати відносини між народами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: