У МЗС Польщі розкрили деталі зустрічі із послом України

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Польщі у розмові з послом України Василем Зваричем наголосило на прагненні Варшави до добрих відносин з Києвом. Про це йдеться у заяві МЗС країни.
Посол Василь ЗваричФото: PAP

Міністерство закордонних справ Польщі у розмові з послом України Василем Зваричем наголосило на прагненні Варшави до добрих відносин з Києвом.

Про це йдеться у заяві МЗС країни, опублікованій у Twitter.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

«Польща хоче добрих стосунків з Україною. Вони мають ґрунтуватися на взаємній повазі та розумінні національних інтересів», – зазначили у МЗС.

Водночас, Варшава вважає, що партнерам слід уникати слів та дій, які шкодять добрим стосункам.

«Польща очікує, що Україна буде готова врахувати нашу позицію, наприклад, щодо захисту польського сільського господарства та з інших питань», – додали у відомстві.

Нагадаємо, напруженість між Україною та Польщею виникла на ґрунті питання про експорт зерна: Польща має намір продовжити ембарго на ввезення українського зерна. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав це недружнім кроком.

Учора Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлення глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу. Виклик посла обурив прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Президент Володимир Зеленський прокоментував скандал та зазначив, що важливо не дати політичним моментам зіпсувати відносини між народами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: