Зеленський відреагував на скандал з викликом посла Польщі до МЗС України

Читать на русском
Зеленський наголосив, що важливо не дати жодним політичним моментам зіпсувати відносини між українським та польським народами.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі. За його словами, свобода народів України та Польщі, а також цінності Європи та перемога над спільним російським ворогом понад усе.

Про це йдеться на Twitter-сторінці керівника української держави.

«Народи Європи знають, що свобода кожного найміцніша тоді, коли це спільна свобода всіх. Ми в Європі вміємо обʼєднуватися та захищати наші цінності пліч-о-пліч, незважаючи на жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції», - зазначив Зеленський.

Згідно з його словами, зараз помітні різні сигнали, що політика іноді намагається бути вищою за єдність, а емоції – вищі за фундаментальні інтереси народів.

«Україна бʼється за свободу свою та всієї Європи, і ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі, яка разом із нами стала справжнім щитом Європи – від моря до моря. І жодної тріщинки в цьому щиті бути не може», - додав. він.

Зеленський також наголосив, що наразі важливо не дати жодним політичним моментам зіпсувати відносини між нашими народами, а емоціям точно варто охолонути.

«Свобода й благо наших народів, цінності нашої Європи та перемога над спільним російським ворогом – понад усе», - додав глава держави.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу.

Після цього Моравецький обурився заявивши, що виклик посла Польщі до Міністерства закордонних справ України не повинен був відбутися.

Нещодавно в подібний скандал потрапив і міністр оборони Британії Бен Воллес. Він заявив, що союзники хотіли б бачити більше подяки від України за допомогу. Він також сказав, що «ми не Amazon».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: