У МЗС Польщі заявили, що стан відносин з Україною зараз «не найкращий»

Читать на русском
У МЗС Польщі заявили, що відносини з Україною зараз не в кращому стані через надто емоційні висловлювання представників Києва.
PAP/Piotr Nowak

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський сказав, що на сьогодні стан відносин з Україною «не найкращий» через висловлювання представників української влади.

Така оцінка пролунала у ефірі RMF FM.

У Польщі схвалили резолюцію про Волинську трагедію – деталіЗгідно з текстом резолюції зазначено, що з 2016 року 11 липня відзначається як Національний день пам'яті жертв геноциду на Волині.

У МЗС Польщі було запрошено заступника посла України. З ним, як анонсував Яблонський, буде «дуже чесна розмова».

«Ми передамо наші оцінки стану наших відносин на сьогоднішній день, який, на жаль, у зв'язку з недавніми заявами деяких представників української влади, не найкращий. Ніхто цього не приховує. У мене таке враження, що це пов'язано з тим, що, на жаль, там виникли якісь емоції», – сказав заступник міністра.

За його словами, Польща розуміє, що Україна зазнала нападу, але вона не повинна у свою чергу «нападати» на союзників.

Він додав, що існує багато питань, з яких Польща та Україна «не дійшли згоди». «Ми керуємось політикою польських національних інтересів. Ми підтримуємо Україну тією мірою, якою це відповідає національним інтересам Польщі», – констатував Яблонський.

Нагадаємо, напруженість між Україною та Польщею виникла на ґрунті питання про експорт зерна: Польща має намір продовжити ембарго на ввезення українського зерна. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав це недружнім кроком.

Учора Міністерство закордонних справ викликало посла Польщі Бартоша Цихоцького через висловлювання глави канцелярії президента Анджея Дуди про нібито невдячність України за допомогу.

Виклик посла обурив прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького. Польща, своєю чергою, оголосила про виклик посла України Василя Зварича.

Президент Володимир Зеленський прокоментував скандал та зазначив, що важливо не дати політичним моментам зіпсувати відносини між народами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: