Зеленський у зверненні прокоментував обмін полоненими та російський удар по будинку в Покровську

Читать на русском
Зараз триває рятувальна операція в Покровську Донецької області. Після російських ракетних ударів. Ракети Іскандер проти звичайних житлових будинків.
Офіс президента

Сьогодні є важливий результат команди, яка займається обмінами полоненими - ще 22 українських військових повернулися додому. При цьому, внаслідок російського ракетного удару по Покровську сьогодні увечері, загинув заступник начальника ГУ ДСНС у Донецькій області полковник Андрій Омельченко.

Про це повідомив Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Керівник держави висловив співчуття всім рідним та близьким загиблих внаслідок обстрілу Покровська.

«Зараз триває рятувальна операція в Покровську Донецької області. Після російських ракетних ударів. Ракети «Іскандер» проти звичайних житлових будинків. Усі наші служби працюють на місці. Мої співчуття рідним і близьким... Від повторного ракетного удару, на жаль, є загиблий серед співробітників ДСНС – полковник Андрій Омельченко, заступник начальника ГУ ДСНС у Донецькій області. Вічна пам’ять», - розповів президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Хочу окремо відзначити сьогодні рятувальників. Наших працівників ДСНС. Тих, хто в різних містах України працює заради життя. Усі неодноразово брали участь – безпосередню участь – у ліквідації наслідків ударів терористів, у порятунку життя наших людей. Працівники ДСНС Херсонської області: сержант служби цивільного захисту Віталій Мурзенко та лейтенант служби цивільного захисту Володимир Явтушенко. Працівники ДСНС нашої Харківщини: майстер-сержант служби цивільного захисту Сергій Гладкий та полковник служби цивільного захисту Андрій Соляніков. Працівники ДСНС Дніпропетровщини: сержант служби цивільного захисту Костянтин Потурайко та капітан служби цивільного захисту Віталій Денисенко.

  • Сьогодні є важливий результат у нашої команди, яка займається обмінами. Ще 22 хлопці вдома, в Україні. 20 із них – солдати та сержанти, двоє – офіцери. Воїни Збройних Сил. Серед них є поранені. Потрапили в полон на різних напрямках фронту. Але тепер вдома. І зробимо все, щоб повернути в Україну всіх наших людей, які зараз у російській неволі. Пам’ятаємо про всіх та шукаємо кожного, хто в переліку безвісти зниклих.

  • Цей день почав із селекторної наради. Передусім військові. Доповідь щодо ситуації на фронті – наших наступальних дій, можливостей нашого руху та динаміки руху. Доповідав Головком.

  • Відзначу Бахмутський напрямок. 3-тя і 5-та окремі штурмові бригади, штурмова бригада Національної поліції «Лють», 92-га окрема механізована бригада. Є успіхи у знищенні окупантів, важливі успіхи.

  • 7 серпня. Щороку в цей день світ згадує агресію Росії проти Грузії. Вже 15 років минуло. Російська окупація залишається – ця рана на тілі Грузинської держави залишається. Багато слів уже сказано про те, що якби світ був рішучий тоді, у 2008-му році, то багато що було б інакше. Вже тоді Росія повинна була зрозуміти, що за агресію найбільше платить агресор. Точно повинна зрозуміти це зараз. Українці солідарні з народом Грузії, і я дякую всім громадянам Грузії, які разом із нами захищають свободу! А особливо тим, хто б’ється у складі сил оборони та безпеки України!

Нагадаємо, останній обмін полоненими відбувся місяць тому, 6 липня. Вдалося звільнити 45 українських громадян.

Після цього було три обміни тілами загиблих – 12 та 14 липня, а також 4 серпня.

Окрім цього, внаслідок вечірніх ударів по Покровську загинули п'ятеро людей, ще 18 мирних жителів отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: