У ГУР розкрили деталі сьогоднішнього обміну військовополоненими

Читать на русском
Обмін військовополоненими 7 серпня був непростим, оскільки Україна має справу з державою, яка часто довільно трактує міжнародне право та Женевські конвенції. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов.
Фото: t.me/Koord_shtab

Обмін військовополоненими 7 серпня був непростим, оскільки Україна має справу з державою, яка часто довільно трактує міжнародне право та Женевські конвенції.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Він розповів, що деякі військові, які повернулися із полону, мають серйозні проблеми зі здоров'ям.

«На фото ви могли бачити, що є поранені. Є люди з загостреними хронічними захворюваннями і, звичайно, всім зараз надається невідкладна медична допомога, щодо них проводяться необхідні обстеження», – повідомив Юсов.

Представник ГУР додав, що росія не надавала військовополонених належної медичної допомоги.

«Базова медична допомога могла надаватися, але в багатьох випадках українські лікарі змушені багато виправляти і констатувати те, що якби медична допомога була надана правильно, то роботи було б значно менше», – заявив Юсов.

Нагадаємо, сьогодні з російського полону вдалося звільнити 22 військових. Це бійці ЗСУ, з них два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу.

До цього обмін полоненими пройшов місяць тому, 6 липня. Тоді вдалося визволити 45 українських громадян. Крім того, за цей час було три обміни тілами загиблих – 12 та 14 липня, а також 4 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: