Росія може залишитися без кораблів, якщо продовжить блокаду моря і обстріл портів – Зеленський

Читать на русском
Якщо росія продовжуватиме домінувати в Чорному морі і блокуватиме його, обстрілюючи ракетами, то Україна робитиме те саме.
фото ОПУ

Якщо росія і далі атакуватиме українські порти і шантажуватиме судна в Чорному морі, то Чорноморський флот рф може позбутися всіх кораблів.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю La Nacion.

Україна оголосила про воєнну загрозу в портах рф у Чорному моріУкраїна оголосила про воєнну загрозу для судноплавства в акваторії шести російських портів у Чорному морі.

Президент нагадав, що Кремль заблокував Чорне море та, зокрема, територіальні води України. Але Україна має намір довести, що у своїх територіальних водах вона має право ввозити та вивозити товари.

А якщо росія продовжуватиме домінувати в Чорному морі і блокуватиме його, обстрілюючи ракетами, то Україна робитиме те саме, що є справедливим захистом наших можливостей.

«Якщо вони продовжуватимуть стріляти, у нас не так багато зброї, але якщо вони продовжуватимуть стріляти, то до кінця війни вони можуть залишитися без кораблів. І це те, що ми хочемо їм показати», – сказав Зеленський.

За його словами, зараз окупанти не можуть виграти війну і тому хочуть поставити Україну в таку патову ситуацію, застосовуючи зброю та насильство. Тому Україна обов'язково відповість на будь-які атаки на громадянське населення та «зернові коридори».

Президент підкреслив, що спроби рф провести колонізацію Чорного та Азовського морів не матимуть успіху.

Нагадаємо, в липні рф заявила про вихід із «зернової угоди». Після цього росіяни почали посилено атакувати українські порти та ангари із зерном. У той же час Україна вже провела дві успішні операції, завдавши ударів дронами по кораблям Чорноморського флоту рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: