У США суд визнав Трампа винним у сексуальних домаганнях: що відомо

Читать на русском
Федеральний суд Манхеттена визнав експрезидента США Дональда Трампа винним за цивільним позовом колумністки й письменниці Джин Керролл.
Фото: AP

Федеральний суд Манхеттена у вівторок, 9 травня, визнав, что колишній президент Дональд Трамп сексуально домагався колумністки журналу Elle Елізабет Джин Керролл. Присяжні також визнали Трампа відповідальним за наклеп за те, що він заявив, що його звинувачення є «розіграшом та брехнею».

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, присяжні визнали, що Трамп домагався Керролл у 1996 році в примірочній торгового центру в Нью-Йорку у 1995 або 1996 році, і експрезидента зобов’язали виплатити майже два мільйони доларів компенсації за звинуваченням у побоях.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Також присяжні визнали обґрунтованим звинувачення Трампа в наклепі з боку Керролл (експрезиент у 2022 році у дописі у своїй соцмережі Truth Social назвав звинувачення «брехнею») й зобов’язав виплатити ще три мільйони доларів.

Водночас, експрезидента США не визнали винним у зґвалтуванні. Оскільки позов є цивільним, він не загрожував Дональду Трампу ув’язненням чи іншим кримінальним покаранням.

Варто зазначити, що Керролл звинуватила Трампа в зґвалтуванні ще у 2019 році, коли Дональд Трамп був президентом, але розгляд справи почався у квітні 2023-го. Республіканець відмовився від свідчень у суді, а публічно повторював, що він не міг зґвалтувати Керролл, бо вона «не його тип».

Тоді як колишнього президента Сполучених Штатів звинуватили у домаганні чи зґвалтуванні кілька інших жінок, справа Керролл стала першою, в якій було ухвалено вирок.

Нагадаємо, що Трамп також має намір знову стати президентом. При цьому, 4 квітня суд у Нью-Йорку висунув йому звинувачення за 34 пунктами.

Згодом Трамп у виступі перед прихильниками заявив, що справу проти нього було порушено, щоб завадити балотуватися на виборах.

Раніше Трамп прокоментував висування Джо Байдена на другий термін, назвавши його «найгіршим президентом в історії США».

На інфографіці «Слово і Діло» можна побачити, скільки термінів при владі були всі американські президенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: