Росія програла в ЄСПЛ справу за своїм позовом проти України

Читать на русском
Європейський суд з прав людини у повному обсязі відхилив усі претензії росії до України за позовом, поданим у липні 2021 року.
echr.coe.int

Європейський суд з прав людини сьогодні, 18 липня, оголосив рішення у справі «росія проти України» – рф відмовили у задоволенні позовних вимог.

Про це повідомляє Міністерство юстиції.

З ніг на голову: чому Росія вирішила поскаржитися на Україну в ЄСПЛПодавши скаргу на Україну в ЄСПЛ, Росія познущалася з цього органу, тому що сама не виконує його рішень.

Нагадаємо, що скаргу проти України до ЄСПЛ російський уряд подав у липні 2021 року за 10 групами звинувачень.

«Росія закидала Україні нібито адміністративні практики «вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у виборче право, обмеженнях на використання російської мови та напади на російські посольства і консульства». У цій скарзі рф також спробувала приписати Україні відповідальність за катастрофу авіалайнера MH17, тому що Україна «не закрила повітряний простір». Москва також скаржилась на блокування Північно-Кримського каналу та просила ЄСПЛ застосувати тимчасові заходи, зокрема, зобов’язати Україну відновити подачу води до Криму та припинити «утиски» у використанні російської мови. Але суд одразу відмовив у цьому», – розповіли у Мін'юсті.

Після подання позову ЄСПЛ відразу відхилив прохання про забезпечувальні заходи, чітко вказавши, що росією не було надано доказів «серйозного ризику непоправної шкоди основоположним правам людини за Європейською конвенцією».

А після розгляду судом усіх матеріалів та доказів, а також враховуючи поведінку росії та відсутності будь-якої співпраці з березня 2022 року, ЄСПЛ відмовив у задоволенні позову в повному обсязі та вилучив його з реєстру справ.

Нагадаємо, у Міністерстві юстиції одразу заявили, що на росію з її позовом проти України чекає неминуча поразка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: