ЄСПЛ вимагає від Росії припинити бомбардування цивільних об'єктів в Україні – ЗМІ

Читать на русском
ЄСПЛ виніс рішення щодо звернення України через війну з Росією. Суд зобов'язав РФ припинити напад на цивільні об'єкти.
Reuters

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення, в якому вимагає від Росії припинити напади та бомбардування цивільних об'єктів в Україні.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на текст рішення суду.

«Суд бере до уваги поточні військові дії, що розпочалися 24 лютого 2022 року в різних частинах України, і вважає, що вони створюють реальну та постійну загрозу серйозним порушенням конвенційних прав цивільного населення, зокрема, відповідно до статей 2, 3 та 8 Конвенції», – йдеться у документі.

Виступ Зеленського у Європарламенті: повний текстПовний текст виступу Володимира Зеленського у Європарламенті, де розглядають заявку України на членство у ЄС.

«З метою запобігання таким порушенням та відповідно до статті 39 Регламенту суд виносить, в інтересах сторін та належного ведення розгляду наказати уряду Росії утримуватися від військових нападів на цивільне населення та цивільні об'єкти, у тому числі житлові приміщення, автомобілі екстрених служб та інші, що особливо охороняються. цивільні об'єкти, такі як школи та лікарні, а також негайно забезпечити безпеку медичних закладів, особового складу та аварійно-рятувальних служб у межах атакованої або обложеної російськими військами території», – заявили в ЄСПЛ.

Про те, що Україна звернулася до ЄСПЛ із заявою, учора повідомив міністр юстиції Денис Малюська. Заява стосувалася введення Правила 39: воно дозволяє ЄСПЛ видати наказ на адресу будь-якої держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини на час розгляду по суті скарги про порушення цієї конвенції. Наказ ЄСПЛ є обов'язковим для виконання.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН прийняв позов України проти Росії через війну. Українська сторона вимагає притягти до відповідальності керівництво Кремля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: