ЄСПЛ відхилив вимогу Росії щодо проміжних заходів проти України

Читать на русском
Європейський суд із прав людини відмовився задовольнити клопотання Росії щодо застосування термінових проміжних заходів у її позові проти України.
Фото з відкритих джерел.

Європейський суд із прав людини відмовився задовольнити клопотання Росії щодо застосування термінових проміжних заходів у її позові проти України.

Рішення суду прокоментував заступник міністра юстиції України, уповноважений з питань Європейського суду з прав людини Іван Ліщина:

Грає на випередження: навіщо РФ позивається проти України в ЄСПЛ та чи становить це реальну загрозуЕксперти оцінили, навіщо Росія саме зараз подала позов на Україну у ЄСПЛ та чи становить це реальну загрозу.

«Суд відмовив у застосуванні забезпечувальних заходів по Правилу 39 Регламенту. Як то кажуть північною мовою, «що й треба було довести».

Раніше стало відомо, що Росія звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з міждержавною скаргою на Україну.

У документі покладається відповідальність на владу України «за загибель мирного населення», «придушення свободи слова», «блокування Північно-Кримського каналу як основного джерела прісної води для жителів Кримського півострова», «політику дискримінації російськомовного населення» тощо. Також Росія покладає відповідальність на Київ за збитий малайзійський Boeing MH17 на Донбасі.

В ОПУ відповіли, що у скарги Росії до ЄСПЛ немає юридичної перспективи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: