Росія звинуватила Україну в катастрофі рейсу МН17

Читать на русском

Росія подала позов проти України до Європейського суду з прав людини. Російська Федерація звинуватила українську сторону в катастрофі рейсу МН17.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі РФ, пише ТАСС.

За версією Росії, Україна нібито в повній мірі відповідальна за загибель пасажирського Boeing MH17 в 2014 році, оскільки не закрила свій повітряний простір.

Авіакатастрофа MH17 над Донбасом: як просувається розслідуванняРейс MH17 був збитий над Донецькою областю майже сім років тому. Як просувається розслідування – на інфографіці.

«Україна повною мірою несе відповідальність за загибель пасажирів і членів екіпажу авіалайнера Боїнг-777 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», який виконував рейс MH17, а також заподіяння страждань родичам загиблих, оскільки нею скоєно серйозне порушення статті 2 Конвенції (про права людини, – Ред.) (право на життя) в матеріальному і процесуальному аспектах, статті 3 Конвенції (заборона тортур, – Ред.) в процесуальному аспекті у зв'язку з неприйняттям заходів щодо закриття свого повітряного простору», – повідомляє Генпрокуратура РФ.

Крім того, як заявили в Генпрокуратурі, Україна представляє сфабриковані докази, щоб перекласти свою провину на Росію.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився на території тимчасово окупованого Донбасу. На борту літака перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили із зенітно–ракетного комплексу «Бук», який належить бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил.

Раніше ЄСПЛ вирішив, коли заслухає справу проти РФ щодо катастрофи МН17.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: