«Хороші, але могли бути ідеальними»: Зеленський прокоментував результати саміту НАТО

Читать на русском
Зеленський пом'якшив свою критику і назвав результати саміту НАТО хорошими для України, але зазначив, що вони могли бути ідеальними.
news.sky.com

Результати саміту НАТО для України є «хорошими», але, якби Україна отримала запрошення до Альянсу, «вони були б ідеальними».

Про це на спільній пресконференції з Єнсом Столтенбергом сказав президент Володимир Зеленський.

Шлях до НАТО став коротшим, але не став швидшим – КулебаМіністр закордонних справ заявив, що ніщо не замінить членство в НАТО. Це принципова позиція президента і вона буде реалізована. Україна має зараз реалізувати рішення Вільнюського саміту таким чином, щоб пришвидшити інтеграцію.

«Важливий результат, що Україна не потребує Плану дій щодо членства на цьому шляху. Я дякую за ці важливі кроки. Ми пройшли великий шлях у взаємосумісності з НАТО, наші воїни мають максимально свіжий досвід співпраці з членами Альянсу. Вміле застосування зброї країн НАТО нашими воїнами вже довело, що глобальна демократія сильніша за терористичні загрози когось проти нас», – сказав він.

Зеленський зазначив, що Україна розуміє, що не зможе стати членом НАТО під час війни: «І ми розуміємо, що дехто боїться зараз говорити про наше членство, бо ніхто не хоче світової війни».

Президент також прокоментував формулювання у комюніке «НАТО надішле Україні запрошення, коли союзники погодяться і коли будуть виконані всі умови». «Я розумію під цим, це буде тоді, коли буде безпечно на нашій землі», – пояснив він.

«Поки що ми не в НАТО ще, але це вже реальність. Це і є наш захист — це велика підтримка суспільств світу. Я дуже вдячний, адже це і є віра в Україну, як у майбутнього повноправного члена, і як у гаранта безпеки, і як у переможця у цій війні за свободу та права людей», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, ще вчора Зеленський розкритикував НАТО за відсутність конкретики щодо членства України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про відсутність ясності щодо умов майбутнього членства для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: