Президент уже зустрівся з трьома лідерами країн-членів НАТО

Читать на русском
Зеленський обговорив гарантії безпеки із прем'єром Канади. З Німеччиною є домовленість про додаткові пускові установки Patriot і ракети для них.
Bloomberg/Getty Images

Президент Володимир Зеленський вранці на полях саміту НАТО у Вільнюсі провів зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

Він розповів про це у соцмережах.

Зеленський подякував Трюдо за незмінну підтримку України. Він зазначив, що перше питання на переговорах – зброя для ЗСУ. «Обговорюємо гарантії безпеки для України на шляху до НАТО – є розуміння Канади, буде розуміння світу, готуємо важливу безпекову перемогу для України», – прокоментував він.

Від зустрічі із Шольцем президент також анонсував «хороші новини щодо захисту життя українців та нашої оборони». «Є домовленість про додаткові пускові установки «Петріот» та ракети для них від Німеччини. Це дуже важливо для захисту життя в Україні від російського терору! Вдячний за готовність Німеччини до тривалої, багатолітньої підтримки України та нашого захисту свободи. Тривалі програми підтримки – це найкращий сигнал всім у світі, що наша Європа залишиться простором безпеки та миру», – повідомив Зеленський.

Раніше стало відомо, що Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги.

Нагадаємо, Зеленський вранці назвав три пріоритети на сьогоднішньому порядку денному саміту НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: