Тимчасовий крок: ЗМІ розкрили нові подробиці щодо передачі касетних боєприпасів Україні

Читать на русском
За даними журналістів, американському уряду довелося піти на такий крок, щоб за час постачання наростити власне виробництво артилерійських снарядів.
Фото: Reuters

Передача Україні касетних боєприпасів зі США стане тимчасовим кроком.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байдена.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

За даними джерел, американському уряду довелося піти на такий крок, щоб за час поставок наростити власне виробництво артилерійських снарядів. Очікується, що США поставлятимуть Україні касетні боєприпаси як мінімум до весни.

«Україна дуже швидко використовує наявні запаси звичайних артилерійських боєприпасів, тому США потрібен час, щоб створити нові», – йдеться у публікації.

Журналісти також зазначають, що багато представників американського уряду виступали проти таких поставок. Найбільше передачі касетних боєприпасів чинили опір у Держдепі – там побоювалися можливих гуманітарних проблем та непередбачуваної реакції союзників.

І хоча офіційні особи Білого дому ще не говорили про ухвалення остаточного рішення, кілька чиновників заявили, що очікують, що Байден дасть своє остаточне схвалення найближчим часом.

«Той факт, що українці вважають за краще використовувати будь-яку зброю, аби не жити під владою росії, став вирішальним фактором у позиції Байдена», – зазначили журналісти.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США готують для України пакет військової допомоги із касетними боєприпасами.

При цьому не всі партнери підтримують позицію США. Раніше повідомлялося, що Німеччина виступає проти надання Україні касетних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: