Військова допомога Україні в національних інтересах США – Майк Пенс

Читать на русском
Передача зброї Україні стосується американських національних інтересів, тому потрібно і надалі надавати військову підтримку ЗСУ, щоб відбити російську агресію, переконаний Майк Пенс.
Колишній віце-президент США Майк ПенсФото: Chip Somodevilla/ Getty Images

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс підтримує постачання Україні різних видів озброєнь.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS.

Політик переконаний, що потрібно і надалі надавати військову підтримку українській армії, щоб відбити повномасштабну російську агресію.

Bradley, Stryker та боєприпаси: США оголосили нову допомогу для України на 500 млн доларівДо партії допомоги увійшла зброя для підтримки контрнаступу України та зміцнення її системи ППО. ЗСУ, серед іншого, отримають 30 бойових машин піхоти Bradley, 25 бронетранспортерів Stryker та додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot.

«Ми повинні забезпечити українців боєприпасами, щоб відбити російське вторгнення», – наголосив колишній конгресмен та губернатор штату Індіана у спілкуванні з представниками ЗМІ.

Також представник Республіканської партії вважає, що в інтересах свободи та національних інтересах США надати ЗСУ все необхідне. Такою була його відповідь на запитання журналістів, чи потрібно передати Україні ракети далекого радіусу, такі як ATACMS, на необхідності яких давно наголошує Київ.

«Я глибоко переконаний, що здебільшого американці усвідомлюють, що ми – лідер вільного світу, і що відстоювання свободи та підтримка тих, хто бореться за свою свободу, – це завжди справа Америки», – також наголосив Пенс.

Водночас політик чітко дав зрозуміти, що Україна не зможе вступити до НАТО до закінчення війни. Він заявив, що, на його думку, Зеленський «буде відкритий для умовного запрошення» приєднатися до альянсу, як тільки «війна буде виграна».

Раніше повідомлялося, що у США зросла підтримка передачі зброї Україні – це з'ясувалося під час опитування.

Водночас у Пентагоні заявили, що США поки що не готові передати ракети ATACMS Україні.

Також після спроби перевороту Пригожина в росії Зеленський поговорив з Байденом про політичні процеси в Росії та далекобійне озброєння для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: